sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Askel elämässä eteenpäin

Eilen oli merkityksellinen päivä monelle paperi-, tekstiili- ja kemiantekniikan opiskelijalle, sillä neljän vuoden taakka oli ohi ja opiskelijat palkittiin työstä tutkintotodistuksella. Neljä vuotta on mennyt hurahtamalla ja tässä vaihessa onkin hassu muistella ensimmäistä koulupäivää, jolloin tultiin TAMK:n juhlasaliin ja kaikki tuntui uudelta ja sokkeloiselta. Neljään vuoteen on omalta osaltani mahtunu paljon muistoja niin opiskelijoista kuin opettajista. PaTeKe:lla ehdoton etu on ollu ammattitaitoiset opettajat, joita vilpittömästi kiinnostaa jakaa osaamistaan opiskelijoille sekä yhteistyö alan yrityksiin. Paperikerhon osuutta ei suinkaan voi vähätellä ja olisi opiskeluelämä ollut aika puuduttavaa ilman vapaa-ajan toimintaa. Paperikehosta päälimmäisenä ovat mieleen jääneet Eteenpäin!-seminaari, menneiden vuosien aktiivien kiinnostus Paperikerhoa kohtaan sekä tänä keväänä olleet 50-vuotisjuhlat. Itse olen toiminut kaksi kautta Tampereen insinööriopiskelijoiden hallituksessa ja sitä kautta päässyt tutustumaan myös moniin muiden alojen ja paikkakuntien opiskelijoihin. Tässä vaiheessa voinkin suositella kaikille järjestö- ja kerhotoimintaa, sillä kerran sitä vaan opiskellaan ammattikorkeakoulussa ja opiskelijaelämään pitää kuulua muutakin kuin tentteihin lukemista.

Eilen pääjuhlaa vietettiin samassa paikassa, josta ammattikorkeakouluopinnot aikoinaan alkoivat. Tällä kertaa ympärillä näkyi monia tuttuja kasvoja ja paikkakin oli tullut tutuksi. Se, mikä kuitenkin on pysynyt samana ensimmäisenä ja viimeisenä koulupäivänä, on kiinnostus papriteollisuutta kohtaan.

Tämä taitaa tältä erää olla viimeinen blogikirjoitukseni ja haluankin nyt onnitella kaikkia valmistuneita insinöörejä sekä kannustaa nykyisiä opiskelijoita viemään opintonsa kunniakkaasti loppuun.

Hyvää kesää, ehkä jonain päivänä kirjottelen vielä vierailevana blogistina ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti