tiistai 12. huhtikuuta 2011

Kesätyöt ja harjoittelut

Opiskelijalla on neljä pakollista harjoittelua. Ensimmäisenä vuotena yksi kuukausi , toisena kaksi ja kolmantena kolme kuukautta joka teoriassa suoritettaisiin 37,5h /viikko . Harjoittelu on loistava tapa saada kokemusta työelämästä ja saada itsensä tutuksi oman alansa yrityksiin.
Opiskelijan tehtävät ovat:
- kirjata omat HOPSin mukaiset harjoittelun tavoitteensa ja arvioi niiden toteutumista
- työskennellä harjoittelupaikassa tavoitteiden mukaisesti sovittua työaikaa noudattaen
- pitää yhteyttä ohjaavaan opettajaan harjoittelun aikana sovitulla tavalla
- osallistua ohjaukseen, tekee koulutusohjelma-/suuntautumisvaihtoehtokohtaisesti ohjeistetut harjoitteluun liittyvät tehtävät
- tehtävät on palautettava neljän työviikon aikana harjoittelun päättymisestä. Jos harjoittelu toteutetaan useammassa erässä, jokainen harjoittelujakso raportoidaan erikseen
- olla itse vastuussa oppimisestaan.
Kun opiskelija saa oman alan töitä hän tekee harjoittelu sopimuksen työpaikan kanssa ja raportit palautettuaan saa opintopisteet jotka vastaavat harjoittelu jaksoa (5,10,15 ja sitten opinnäytetyö neljäntenä vuotena)

Työnhaku kannattaa aloittaa tammikuun alussa ottamalla yhteyttä alan yrityksiin ja olemalla aktiivinen. Eli ensin hakemalla töitä ja seuraavalla viikolla viimeistään soittamalla perään yrityksiin vaikka olisikin maininta siitä että ei kannata kysellä niin soittaa silti perään. Kun soittaa niin kannattaa tiedustella jotain tarkennuksia työtehtävistä ja suositeltavaa on ennen haastattelua sekä ennen työnhakua tutustua yrityksen nettisivuihin että on pohjatietoa yrityksestä.
Työhakemuksen pitää olla ns. henkilökohtainen jokaista yritystä kohti, koska työnhakijoita valitsevat ihmiset huomaavat heti jos on ns. massaviesti ja poistavat tällaiset hakijat listasta heti.

Itse olen tänäkin vuonna lähettänyt jo noin 70 työhakemusta ja erinäisten työhaastattelujen myötä odottavat kesätyöt Tamfeltilla (nykyinen Metso Fabrics) ja kiitos ja kunnia kuuluu puhelinsoitoille perään. Pitää olla sinnikäs ja ei ole mitenkään millään tapaa väärin olla innokas ja aktiivinen.

Hyviä kesätöitä kaikille hakijoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti